Pobede pljušte na 9.Kragujevačkom polumaratonu, Ana Savić prva na 10km

 



Ove nedelje, 3.oktobra, održan 9. Kragujevački polumaraton. Na samom sportskom dogadjaju organizovane su i trke na 5km i 10km. Naš klub predstavljali su dva takmičara, jedan na 10km i jedan u polumaratonu. 


Najbolji plasmin ostvarila je atletičarka i trener AK Kraljevo Ana Savić, koja je u trci na 10km u apsolutnoj konkurenciji osvojila 1.mesto u vremenu 41min 24 sek i tako ubedljivo (čak 7 minuta) ostavila iza sebe drugoplasiranu Svilajnčanku Anu Marković iz AK Duge staze, kao i trećeplasiranu Mariju Bandović. Tako je ujedno i oborila rekord staze za 4 minuta. U polumaratonu nas je predstavljao Živan Dragović koji je u sjajnom vremenu 1:39:57, osvojio 38.mesto.




Uspešni su bili i drugi Kraljevčani. Tako je naša sugrađanka Ivana Matović pobedila u apsolutnoj kategoriji u polumaratonu u vremenu 1:42:42

U centru pažnje bila je trka na 5km u kojoj su prvo i treće mesto odnele 12-godišnje devojčice. Prva je bila Maša Marković sa pobedničkim vremenom 20:00, druga Samanta Tot iz Vrbaškog atletskog kluba , a treća Aleksandra Babić. 

Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara