JOVANA MILADINOVIĆ SREBRNA NA PRVENSTVU SRBIJE U KROSU

 





U subotu 23.oktobra u Somboru održano je Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu za sve kategorije. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), a u tehničkoj organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba Somaraton, Sportskog saveza Sombora i Grada Sombora.



Na Prvenstvu Srbije je nastupilo preko 210 takmičara iz 38 atletska kluba sa cele teritorije Republike Srbije. Za AK Kraljevo je nastupila i jedna predstavnica u seniorskoj konkurenciji i ostvarila fantastičan rezultat - Jovana Miladinović (2001). Ova devojka, inače prošlogodišnja treća kros trkačica Srbije i najbolja juniorka grada Kraljeva za 2019. godinu, popela se ovog puta na postolje više, osvojivši srebrnu medalju  u trci mlađih seniorki (do 23.godine) na distanci od 6km u vremenu 27:51. Prva je bila atletičarka  Katarina Milosavljević iz AK Crvena Zvezda, dok je sporija od naše Jovane bila predstavnica grada domaćina Sombora Damjana Perenčević iz ARK Somaraton.  

Pri  takmičenju je održano i finale krosa RTS-a, na kojem je naš atletičar NIKOLA BELJAKOVIĆ osvojio zlato na 1000m u konkurencije dece uzrasta 7.razreda.

Direktor takmičenja, Milan Kovačić iz ARK Somaraton, zadovoljan je održanim takmičenjem, kako zbog velike konkurencije i velikih imena koji su došli, tako i zbog same organizacije koja je protekla u savršenom redu.

- Utisci su fantasticni,preko 35 klubova ,230 takmicara ,u prelepom ambijentu parka Ivo Lole Ribara,uz podršku SAS-a ,grada Sombora,i sportskog centra Sombora i naravno Ark Somaratona koji je izneo najveci teret organizacije .Vremenski uslovi idealni,staza kružnog oblika ,a takmičare je iznenadilo i to sto je bila poprilicno teska jer takvu stazu za Sombor nisu ocekivali.Ono sto je najbitnije ,svi su uspesno zavrsili trke ,bez povreda hvala Bogu.Na startu smo mogli da vidimo mnogih sjajnih takmičara,kako u najmladjim kategorijama tako i u seniorskim trkama.Prisustvo Olivere Jevtić,naravno da je izazvalo najvise paznje kako publike ,tako i takmicara,pored nje videli smo i sjajnog Milana Maleševića,Đuru Borbelja,Kristijana Stošića,Miloša Dajevića,Noru Trklju i mnoge druge sjajne takmičare.Ark Somaraton i grad Sombor su jos jednom potvrdili da su sjajni domacini,i sada sa jos vecom željom nastavljamo pripreme za Somborski polumaraton koji je na programu 8.maja 2022. godine - izjavio je direktor takmičenja Milan Kovačić.




Izvor: sajt Srpskog Atletskog Saveza



     
Izvor: fb Milan Kovačić
                                                                  


Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara