Kraljevački atletičarI se okitili zlatom na Balkanijadi u Solunu (FOTO)

 

Strašno dobar nastup ostvaren je za kraljevačke atletičare, koji su se proteklog vikenda takmičili u Grčkoj na Balkanskom prvenstvu u atletici za veterane. Osvojeno je pregršt medalja za Srbiju. Sveukupan plasman Srbije je 4.mesto po medaljama u konkurenciji od 17 zemalja.


Za našu zastavu su se borili a naš klub predstavljali: Milan Matijević, Dragan Nešović i Petar Miletić. Novajlija na međunarodnoj, balkanskoj sceni, Petar Miletić osvojio je čak 1 zlato i 2 srebra. Zlatna štafeta u kojoj je učestvovao Miletić takmičila se u kategoriji M60 na 4x400m, koji je kao poslednja izmena u završnici prestigao furiozno dvojicu reprezentativaca i tako nadoknadio zaostatak u odnosu na 2.izmenu. Srebrne medalje osvojene su u 2000m stipl i i mešovitoj balkanskoj štafeti.



PONOVO KUĆI U PRAVI ČAS

Baš kada je potvrdio svoju dominaciju na balkanskoj veteranskoj sceni, Dragan Nešović osetio je pravi sportski i patriotski duh da se vrati u svoj matični klub - AK Kraljevo i da na taj način ojača sastav budućeg najuspešnijeg kluba u zemlji. Na balkanijadi se vratio sa dve srebrne medalje na 800m i 400m. Zlato na 400m mu je izostalo zbog nezgode na stazi, kada ga trećešlasirani reprezentativac iz Turske sapleo, usled kojeg pada Nešović se povredio ali uspešno nastavio trku.


I ''ČIKA MILAN'' DO ZLATNE MEDALJE

I Milan Matijević je učestvovao na Balkanijadi i osvojio čak 3 medalje, 1 zlatnu u štafeti 4x400m, srebrna na 100m i bronzana u skoku udalj. Nastupio je kao najstariji učesnik. 
 







Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara