17 maratonaca AK Kraljevo na 2.Pazarskom polumaratonu, osvojeno i srebro (foto)

 



U nedelju 30.novembra u Novo Pazaru je održan 2.Pazarski polumaraton. U okviru organizacije održane su 2 trke, jedna od 21,1km i jedna trka na 5km. Dan je bio pretežno sunčan, skoro idealan za postizanje solidnih rezultata, a staza koja je u nekim deonicama obilovala usponima, pružala dovoljan elan da se prevaziđu prepreke i postignu dobri plasmani. Učesnički paket je sadržao: majicu trke, šolju trke, paket sokova, startni broj sa čipom, bonovi sa popustom u prodavnicama sportske opreme. 




Za Atletski klub Kraljevo nastupilo je rekordnih 17 predstavnika, od kojih je 3 bilo u polumaratonu (21,1km), a ostali su trčali na 5km. U polumaratonu najbolji plasman je ostvarila Ivana Matović i rame uz rame Živan Dragović u vremenu 1 sat i 47 minuta. Ivana Matović je u svojoj starosnoj kategoriji osvojila srebrnu medalja, dok Vladimir Beočanin je istrčao u vremenu 1 sat i 52 minuta. 



U trkama na 5km najbolji su bili Ana Savić kod žena koja je osvojila 6.mesto, dok je kod muškaraca 14.mesto osvojio Dragan Nešović. Ostali plasmani kod žena: 12. I 13.mesto osvojili su Jana i Tamara Savić, 20.mesto je bilo za Lanu Pavlović,Svetlana Živković 40.mesto,  Andjelina Beočanin 55.mesto, Katarina Beočanin 74.mesto, Ivana Minović 81.mesto.




 Ostali plasmani kod muškaraca: Petar Miletić 28.mesto, Milan Kostić 40.mesto, Dragan Kovačević 75.mesto, Nemanja Beočanin 77. mesto, Boro Stanković 99.mesto. Na trci je učestvovao i Dejan Jerotijević. 



OSTVAREN SVETSKI REZULTAT

Elzan Bibić iz Atletskog kluba Novi Pazar pobedio je u polumaratonskoj trci, istrčavši svetski rezultat, drugo vreme u Srbiji, svih vremena. Istrčao je 21,1km za 1 sat i 3 minuta, SVEGA 7 MINUTA SPORIJE OD SVETSKOG REKORDA. Bolje vreme u Srbiji ima samo Janik Benša, istrčao je tu deonicu 2001. godine za 1 sat i 2 minuta. 




Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara