Ekspedicija AK Kraljevo kao navijači na Svetskom prvenstvu



 Atletski klub Kraljevo je 19.marta organizovano  otišao na Svetsko prvenstvo u atletici, koje se održalo 18-20.marta. Ekipu su činila deca - atletičari AK Kraljevo, kao i sama uprava kluba. Polazak je bio  u 14:00 sa atletskog stadiona, a dolazak oko 16:20 kod Štark arene. 

          Predsednik kluba Miloš Simović  sa dvostrukom svetskom šampionkom u skoku u dalj - Ivana Vuleta (7,06m)

Prva takmičenja drugog takmičarskog dana deca i članovi uprave su sa uživanjima pratili, nekom je to bilo idealna prilika da nauče nešto novo oko organizacije, nekom je značilo za statistiku, a najmlađima da se još više zaljube u atletiku i da ih motiviše da rade više i jače. 



Sama organizacija je bila savršena, kako sa aspekta volontera, tako i sudija, satnica ni minut nije kasnila, a grafika i tehnologija je poslednja reč tehnologija. Dosta inovacija ali i jedinstvenih monenata je bilo drugog dana takmičenja. Tako je u skoku u dalj prvi put uvedena tehnologija senzora umesto postojećih zastavica i ljudske procene. Naravno, bilo je dosta polemika, da li je to dobro. Može se zaključiti da je uvek neka promena unosila neku diskusiju kod nas. Tako je bilo i sada.

Najneizvesnije je bilo u trci na 60m sprinta, gde je pobednik odlučen u poslednjim metrima i to za 0,003 dela sekunde. Italijan Marcel Jacobs je sve vreme bio na 4.mesto i na kraju je pobedio i tako postao dvostruki svetski šampion u dvorani. 



U bacanju kugle naš Asmir Kolašinac je bacio 20.64 i završio takmičenje na 11. mestu, ALI je zaista uzbudljivo bilo u poslednjih 2 hitca za prva 3 mesta. U pretposlednjim hitcima razlika između 1. i 3. je bila svega 20ak cm, a između prvog i drugog svega 9cm. Retko kad se ima prilika videti da neko preko 22m baci preko 3 puta, a Brazilac Darlan Romani je upravo to uradio  i sa 22,53m osvojio zlato na svetskom prvenstvu, INAČE PRVA  NJEGOVA MEDALJA NA VELIKIM TAKMIČENJIMA i pritom je oborio i rekord šampionata. Drugi je bio svetski rekorder amerikanac Rajan Krauzer sa 22,44m, dok je 3. bio Tom Volš iz Australije - 22,31m oborivši rekord Australije i Okeanije. 




Naša deca ali i članovi uprave su se slikali sa svetskim prvacima i rekorderima. Bila je to prilika da deca upoznaju svoje uzore. 

                    Slika sa Svetskom šampionkom u skoku uvis (2.02m) Jaroslavom Mahučik iz Ukrajine



Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara