Duplantisov svetski rekord i pobeda Ivane uvertira za Svetsko prvenstvo

 



U Beogradskoj areni je održan najveći atletski miting na prostoru Balkana - Belgrade indoor meeting. Ovo je sedmo izdanje, a predstavlja proveru pred Svetsko prvenstvo, koje je je na programu od 18. do 20.marta. Svetski rekord  Duplantisa u skoku s motkom, pobeda Ivane u skok u dalj, kao i nacionalni rekordi Anje Ilić i srebro Elzana Bibića učinile su ovo takmičenje krajnje uzbudljivim.

Takmičenje je zvanično otvorio predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 



Mondo Duplantis, aktuelni svetski rekorder u skoku s motkom od 6.18m, ponovo je oduševio svet i u svojih 22 godine svetski rekord podigao na 6.19m. Bila je to veličanstvena pobeda, istorijski trenutak kojem je prosto trebalo prisustvovati. Pobednik se znao veoma brzo, obzirom na to da je Duplantis izabrao visinu na kojoj su svi već obarali lestvicu. Jurio se samo rekord sveta, pa je početna visina bila 5.61m, potom 5.85m, pa 6.00m i na kraju, doduše tek iz trećeg pokušaja 6.19m i uz radost i oduševljenje svih u dvorani ali pre svega Duplantisa ostvaren je nestvarni razultat. Prvi su mu pritekli u zagrljaj predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, otac kao i devojka. Ovo je prvi svetski rekord ostvaren u Beogradskoj areni. 

Izvor:fb Aleksandar Bokarev

Ivana Vuleta (nekada Španović) je takođe bila fantastična, najbolji skok joj je bio 6.88m i time je izbila na prvo mesto na kojem se do kraja i zadržala. Ivana  polako podiže formu pred predstojeće Svetsko prvenstvo, to se najbolje videlo još ranoj fazi takmičenja kada je na jednoj od pokušaja doskočila 6.83m ali zato što je punđom dohvatila pesak, tako da bi ta daljina bila mnogo veća. 



Posebno treba istaći i Anje Lukić na 60m prepone, koja je bila 2. u svojoj grupi oborivši nacionalni rekord za 6 stotinki (8.14 sek), a time i osvojivši i normu za Svetsko prvenstvo. Elzan Bibić je bio drugi na 1500m, sve vreme je bio na prva tri mesta, ali se u poslednjih 250m prvoplasirani izdvojio i Bibić je ostao na drugom mestu.



Angelina Topić je osvojila 3.mesto u skoku uvis sa rezultatom 1.87m, a pritom da je visinu od 1.93m, što bila pobeda i državni rekord za seniorke, oborila blagim kačenjem noge. 

                                                   Izvor: fb Dragutin Topić

Za sve rezultate posetite opentrack

Medju atletskim sudijama na stazi iz Kraljeva su sudile Ana Savić, trener AK Kraljevo, Dragana Tomović i Slavica Bantulić




Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara