AK Kraljevo u časopisu Srpskog atletskog saveza

 


U najnovijem broju časopisa Srpskog atletskog saveza ''Atletika'' objavljeni su rezulati ostvareni u prethodnom periodu, kratak rezime sa domaće i medjunarodne scene. Urađeni su intervjui i zanimljive priče sa nađim najuspešnijim atletičarima. 

U sklopu takmičenja na kojima su oboreni državni i svetski rekordi na posebnim stranama odvojeno je mesto za Atletski stadion u Kraljevu. Najpre kroz državni juniorski rekord Ivana Ilić iz Čačka (ČAAK)  u disciplini 100m, na Prvenstvu Srbije za seniore u Kraljevu, koji ujedno bio i za 0.04 sekunde sporije od seniorskog rekorda Srbije. Nakon toga i kroz svetski rekord ostvaren oko 2 meseca kasnije.



Naime, kao što već znamo, 16-godišnja devojčica iz Sente Andriana Vilagoš oborila je svetski juniorski rekord u bacanju koplja na Balkanskom prvenstvu  za mlađe juniore, održanog u Kraljevu i to rezultatom 70m i 10cm. Ono što je manje poznato je da je na sajtu Svetske atletike zlatnim slovima upisan svetski rekord i to na srpskom jeziku iskucan ''Atletski stadion Kraljevo''. Nedelju dana kasnije Vilagoš postaje Svetski prvak na prvenstvu u Keniji.



Na takmičenjima su nastupile i druge naše mlade nade i velike šampionke, poput Angeline Topić u skoku u vis, koja je nakon titule Balkanskog prvaka u Kraljevu, svega nedelju dana kasnije osvojila 6. mesto na Svetskom juniorskom prvenstvu u  Najrobiju, Keniji. Sem nje tu je i naša druga skakačica u vis, Aleksandrija Mitrović, 9. na svetu. Klupska koleginica Angeline Topić (Atletski klub Top Džamp) - Teodora Boberić  u Kraljevu je takođe ostvarila  normu za Svetsko u Keniji. 


Atletičar AK Kraljevo Nikola Jelenić je takođe bio uspešan na domaćen terenu, jer je u Kraljevu na Prvenstvu Srbije za mlađe juniori osvojio bronzanu medalju na 400m i tako ušao u istoriju kao prvi kraljevački atletičar koji je osvojio državnu medalju na domaćem terenu.




Reklo bi se jedna jako uspešna godina, ali pre svega za Kraljevo, koje je ove godine centar Balkana u atletici. Kraljevo je tokom leta, zahvaljujuci organizaciji Balkanijade posetilo preko 3000 turista. Medjunarodna takmičenja privlače ljude, ne samo sportiste već i turiste iz celog sveta. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara