Juniori AK Kraljevo šesti na Kupu Srbije, Savić i Miletić sjajni u Čačku (VIDEO)




Ovog vikenda održana su 2 veoma uzbudljiva atletska nadmetanja. U Sremskoj Mitrovici je održano Finale Kupa Srbije za starije juniore i juniorke, dok je u Čačku održan 3.Čačanski polumaraton. Kraljevo je na oba takmičenja imalo svoje predstavnike.




Na finalu kupa Srbije, na kojem se boduju plasmani pojedinačnih sportista, Atletski klub Kraljevo,  su predstavljali 4 juniora koji su ostvarili zavidne rezulate. Najbolje rezultate ostvarili Andrija Popović koji je osvojio 4.mesto na 100m i 400m; Nikola Jelenić 5.mesto na 100m i 400m, 7.mesto na 800m; Filip Radojević 4.mesto na 400m prepone, dok je muška štafeta (Radojević, Vladimir Prole, Jelenić, Popović) na 4x400m osvojila 4.mesto, a na 4x100m bila peta. U generalnom plasmanu, Atletski klub Kraljevo je na finalu kupa Srbije osvojio šesto mesto od ukupno 32 atletska kluba koja su se plasirala u finale.

Na 3.Čačanskom polumaratonu su održane i trke na 5km i 10km, a AK Kraljevo je imalo čak 7 takmičara. Među devojkama, najuspešnija je bila Tamara Savić, koja je osvojila 5.mesto na 5,3km, dok je kod muškaraca najuspešniji bio Petar Miletić, koji na identičnoj distanci zauzeo 13.mesto. Na ovom sportskom događaju okupilo se preko 500 trkača na jednom mestu, iz Srbije i inostranstva.




ATLETSKA LEGENDA PONOVO NA STAZI

U Čačku nam se na velika vrata vratio i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i višestruki balkanski prvak u krosu '70-ih godina prošlog veka - Borivoje Bora Stanković. U svojoj karijeri je imao više puta rezultate ispod 1 sata i 9 minuta na polumaratonskoj distanci. Ovom prilikom trčao je trku na 5,3km. Atletska legenda iz nekadašnjeg AK Metalca aktivno trenira i priprema se za nove podvige. Na nedavno održanom Prvenstvu Srbije za veterane osvojio je zlato u kategoriji M65 u trci na 3000m. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara