Атлетски клуб Краљево најбољи клуб Централне Србије

 




После првог дана Појединачног Првенства Централне Србије, Купа Централне Србије и квалификације купа Србије, за јуниоре/ке у Краљеву, у организацији АК Карановац.(извештај са првог дана погледајте ОВДЕ ) и други дан је протекао више него одлично. Атлетичари АК Краљево су убедљиво победили у готово свим спринтерским дисциплинама, а освојена су истим и сребрна одличја, бронзане медаље су освојене и у бацачким дисциплинама (диск) и на 3000м. Такође, у генералном пласману АК Краљево је убедљиво било, чак преко 60 бодова испред другопласиране екипе. 

Најуспешнији међу нашим атлетичарима су били Андрија Поповић, који је победио на 200м у времену 22.53 секунди, оборивши клупски сениорски рекорд стар 10 година . Никола Јеленић је постао првак Централне Србије на 400м препоне, док је у трци на 800м освојио сјајно 5.место. Филип Радојевић је освојио сребро такође на 400м препоне. У бацању диска треће место је освојио Лука Милетић, док је Андрија Ћосовић освојио 3.место на 3000м.

Мушка штафета је такође убедљиво победила у дисциплини 4х400, у саставу Проле, Јеленић, Радојевић, Поповић.

Код девојака најбољи пласман је остварила штафета на 4х400м, у саставу Станковић, Станимировић, Јосифљевић, Марковић, освојивши треће место, па су јуниорке свеукупно оствариле 5. место.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara