Čak 7 predstavnika AK Kraljevo na 8.Kruševačkom polumaratonu

         Na slici fali Dragan Kovačević i Matija Pantović (koji slika), drugi s leva Dragoslav Dimitrijević možda naš budući član

 U nedelju 19.03.2023. održan je 8.Kruševački polumaraton, po sunčanom ali ne idealnom vremenu za trčanje, trke na 5km, 10km i 21,1km je istrčalo preko 600 takmičara, od kojih je čak 7 predstavnika iz Atletskog kluba Kraljevo. 



Za naš klub su trčali Dejan Božović, Svetlana Živković, Dragan Kovačević, Ivana Minović, Matija Pantović i Milan Kostić.

Šta je strava na polumaratonskoj trci za žene pročitajte OVDE , a ako želite znanje i iskustva o sportskoj ishrani steknite OVDE

Najuspešniji iz kluba na 5km je bio Milan Kostić, koji je osvojio 16.mesto, dok je kod dama bila Svetlana Živković koja je osvojila 14.mesto. Vreme je bilo zaista teško i sparno, za ovo doba godine, ali je organizacija protekla savršeno. To je opšti utisak svih trkača. 

U polumaratonskoj trci najbolji za naš klub je bio Dejan Božović, najbrži polumaratonac Kraljeva za 2022. godine, koji je ponovio prošlogodišnje vreme u polumaratonu - 1:43:58.



Najstariji učesnik je bio legendarni Vlada Stevanović, sa 89.godina, koji je na 10km išao vremenom 1 sat i 45 minuta. 



POZNATA LICA NA TRKAMA

Na trkama je bila dosta poznatih maratonaca, Najpre, vlasnica 10 polumaratonskih trka gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović otvorila je takmičenje i kasnije dodeljivala medalje. Aca Jovan Krstić iz PSK Mosor i jutjuber, profesor matematike u osnovnoj školi, planinski trkač odradio je trku na 21,1km i sve snimio. Osim njega tu je i  državni prvak Treking lige Srbije i višestruki učesnik i pobednik na Novogodišnjem ibarskom krosu Aleksandar Jovanović. 











Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara