Štafeta AK Kraljevo bronzana na Prvenstvu Srbije za seniore/ke (foto)



 25. I 26.juna održano je prilično kišovito Prvenstvo Srbije za seniore/ke u Kruševcu. To međutim nije sprečilo fantastične rezultate naših atletičara. Nastupili su najjači trkači, skakači, bacači, svi reprezentativci. Sve ono što smo videli u Kraljevu prošle godine, zapravo je to prethodnog vikenda bilo u Kruševcu.


Za AK Kraljevo nastupili su sprinteri: Vladimir Prole, Andrija Popović, Nikola Jelenić i Filip Radojević. U pojedinačnoj konkurenciji najuspešniji bio je Andrija Popović, koji je osvojio 4.mesto na 400m u vremenu 50.62, dok je Nikola Jelenić u istoj disciplini bio 8. u Srbiji. 

Najveći uspeh ipak ostvarila je muška štafeta 4x400m, disciplina koja ima dosta potencijala za naše atletičare, a to je pokazano i kroz osvajanje bronze i oborenim seniorski klupskim rekordom u vremenu 3:32.51. Štafeta je bila u sastavu: Radojević, Prole, Popović, Jelenić. Ovo je prva seniorska medalja u poslednjih nekoliko godina. 


                                               Kišovit prvi dan.... Izvor:Atlex

IZJEDNAČEN I SVETSKI REKORD (VIDEO)

Na ovom takmičenju Angelina Topić je bila raspoložena da ruši granice srpskog skoka uvis pa je tako od 1,78m nastavila solo takmičenje, na kraju je skočila 1,96m i time izjednačila se sa svetskim rekordom atletičarke do 18 godina I 5.svetski rezultatom ove godine u apsolutnoj konkurenciji. Angelina trenutno ima 16 godina. 


                                                        Izvor: Fb Dragana Tomović

Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara