Radojević viceprvak države u troskoku

 


4. I 5.juna organizovano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke u Sremskoj Mitrovici. Stadion u Ulici  Milana Kostića, ugostio je sam krem mlađe juniorskih atletičara iz Srbije, sve ono najbolje što može da se vidi desilo se u Sremskoj Mitrovici. Jako puno uzbudljivih i izjednačenih takmičara je bilo, te odaje se utisak da je kvalitet srpske atletike sve bolji.

Za AK Kraljevo nastupili su dva juniora: Vladimir Prole, na 100m, 200m i 400m, kao i sjajni Filip Radojević u troskoku i u skoku uvis. 

Filip Radojević, rođen 2006. godine doneo je svom klubu i Kraljevu dve medalje, jer je u disciplini troskok , sa skočenih 12,89m , osvojio srebrnu medalju i postao viceprvak države. U disciplini skok uvis, sa poboljšanim lični rekordom za 4cm u odnosu na prošlonedeljno takmičenje, osvojio je bronzanu medalju. Zanimljiv je podatak da je u obe discipline imao isti rezultat kao i slabije plasirani takmičar, pa je broj uspešnih pokušaja i broj većih dužina odlučivao o plasmanu. Tako je u troskoku u 5 od 6 skokova skočio preko 12,35m. 

Drugi predstavnik Vladimir Prole je na 100m bio drugi u svojoj grupi i falilo mu je svega 0,09 sekundi za plasman u finale, na 200m je osvojio visoko 6.mesto u finalu u vremenu 23,92 sek, dok je na 400m u vremenu 54,76 sekundi osvojio 5.mesto na Prvenstvu Srbije. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara