Medjunarodni atletski miting za veterane/ke u Kraljevu

 



U nedelju 22.maja 2022. godine u organizaciji Atletskog kluba Kraljevo, u Kraljevu je,  održan  prvi atletski miting za veterane/ke na u 21. veku. Naizgled sa planom da se takmiče veterani iz Srbije, obradovala nas je zainteresovanost atletičara iz inostranstva. Bilo je ljubitelja atletike iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Madjarske, Severne Makedonije, pa čak i Italije kao i prekomorskog Maroka. Nažalost zbog poslovnih i privatnih obaveza, mnogi su otkazali učešće, a na samom mitingu su nastupili atletičari iz Rumunije i Mađarske. 


Najstariji takmičari su bili Milan Matijević i Vlada Stevanović, u 88.godini starosti obojica.



Takmičilo se u 5 disciplina i to: 100m, 400m, 3000m, skok udalj i bacanje kugle. Nastupilo je oko 50 takmičara, a svi takmičari su bili podeljeni u starosne kategorije od 35+, 40+... sve do 70+. Prva 3 mesta osvajali su medalje i diplome, dok je ćetvrto mesto osvojilo diplome. 

                                     Vanja Bolesnikov (Čegarrunning), iza njega rumun Axenti

Medalje su dodeljivali atletske legende Kosta Kolarević, Mihailo Lišanin, Branko Nikolić, kao i generalni sekretar AK Kraljevo Milan Kostić.


VOLONTERI PONELI TAKMIČENJE

Zahvaljujemo se volonterima, deci iz Atletskog kluba Kraljevo, koji su dali sve od sebe da takmičare upute na startna mesta, da upisuju diplome, pomažu u dodeli medalja, vraćanju sprava kao i postavljanje startnih blokova na mesto. 



EKIPA REDARA

Takmičenje je bilo uspešno i zahvaljujući redarima koji su pomagali u organizaciji, pripremi samog terena, obezbeđenju ozvučenja, sve ono što je bilo potrebno da se ovo takmičenje uspešno organizuje. 


Vesna Bogišić u cilju, iza nje Vesna Gajić iz OAK-a

Sve fotografije možete pogledati ovde: 

https://www.facebook.com/media/set?vanity=nenad.f.jerotijevic&set=a.5771206206246692


Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara