Deveta skakačica sveta i svetski rekorder na pripremama u Kraljevu




Kraljevo ima fantastičnu atletsku stazu i fenomenalne uslove za rad. A gostoprimstvo? E to je tek druga priča! - rekao je jedna od najvećih atletski legendi u Srbiji i Balkanu, nekadašnji prvak Evrope na otvorenom i u dvorani, dvostruki osvajač bronze na Svetskom prvenstvu, ali i aktuelni svetski juniorski rekorder - Dragutin Topić.

Izjavu koju je dao za televiziju pogledajte ovde

Na našem atletskom stadionu su u toku pripreme atletskog kluba ''Top Jump'', koji je 2014. godine osnovao Dragutin Topić. Medju 30 atletičara koji su došli u Kraljevo, čak 7 su reprezentativci. Najbolja među njima je i 17-godišnja Angelina Topić, skakačica u vis,  9. mesto sa nedavno završenog Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici koje se održalo u Beogradu. Takođe ova devojčica ima samo 1cm slabiju visinu od seniorskog rekorda Srbije (seniori su od 20 do 34 godine starosti), koji drži Tamara Malešev. U svojoj starosnoj kategoriji je najbolja. Trostruka je balkanska prvakinja (u konkurenciji do 18 godina, do 20 godina i i u konkurenciji seniorki). Osvojila je 6. mesto na Svetskom juniorskom prvenstvu.

Izvor: world athletics

Pored nje je u Kraljevu i Teodora Boberić, vrsna atletičarka u troskoku, takođe balkanska prvakinja u troskoku u konkurenciji do 20 godina, članica reprezentacije Srbije, višestruka prvakinja Srbije u navedenoj disciplini. 

Izvor: world athletics

Zajedno sa našim šampionima trenirali su i mališani iz Kraljevačkih predškolskih ustanova i tako ušli u svet atletike i upoznali se sa njenim čarima. 
                   Dragutin Topić u društvu sa svojim nekadašnjim selektorom Milanom Matijevićem








Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara