ŽIVOT ATLETIČARA U OLIMPIJSKOM SELU

  



Pred nama je najveći planetarni događaj i svi smo mi pomalo uzbuđeni. Japan, kao zemlja izlazećeg sunca, udaljena više hiljada kilometara i nekoliko vremenskih zona, teraće one najupornije da se budu jako rano i da prate svoje idole, uzore. 

Za sportiste je sa druge strane ovo veliki uspeh, jer su se plasirali na takmičenje koji mnogi samo mogu da sanjaju. Takođe, ovo je za njih i velika odgovornost, jer predstavljaju svoju zemlju, svoj narod, ali pre svega svoj obraz. Stoga se i trude da daju sve od sebe i ostvare najbolji plasman. 

Dodatno otežavajuća okolnost, za razliku od prethodnih Olimpijskih igara (Olimpijada je samo period izmedju 2 edicije Olimpijskih igara) jeste upravo stanje sa pandemijom korona virusa. 

Tim povodom oglasila se i Džesmin Sojers , skakačica u dalj, koji će, zajedno sa Ivanom Španović, nastupiti i pokušati da se plasira u finale.

- Testiramo se putem PCR testa svaki dan i mora biti pre 10 časova ujutru. Onda merimo temperaturu i popunjavamo upitnike preko aplikacije Vlade Japana, kako bi nas pratili gde smo i šta radimo. Dezinfekciona sredstva su na svakom koraku, a morate nositi masku sve vreme, osim kada jedete ili trenirate. Jelo ne može te sami uzeti, a jede se samo na stolovima koja su obezbeđena plastičnom barijerom - rekla je Džezmin Sojers. 

Atletika je na programu Igara počev od 30.jula do 8.avgusta, a nastupiće u 48 disciplina, jednoj više u odnosu na prethodne Igre, jer će biti i mešovite štafete.




- Ne daju nam da napuštamo hotel bez supervizora i ograničeno nam je kretanje u Olimpijskom selu. Ako želite da izadjete van hotela, dozvoljeno je izaći na jedan, zajednički balkon i sve vreme morate nositi masku. Odnose sa medijima obavljamo strogo preko Zoom-a a zabranjen je direktan kontakt sa publikom. - iznela je na društvenu mrežu Instagram ova 27-godišnja Britanka, atletičarka i boberka, inače i pevačica i učesnika britanskog muzičkog takmičenja THE VOICE, pripovedač i pravnik. Osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Na prethodnim Olimpijskim igrama osvojila je 8.mesto u finalu. Na Zimskim Olimpijskim igrama za mlade osvojila je srebrnu medalju kao članica bob tim Velike Britanije što je ujedno prva medalja za ovu zemlju na nekom zimskom sportu na Olimpijskim igrama.


Izvor fotografija:  https://www.youtube.com/channel/UCTl3QQTvqHFjurroKxexy2Q

https://www.instagram.com/jazminsawyers/

Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara