TESLIN DAN U KRALJEVU, JOVANA SREBRNA U OVČAR BANJI

 



Prošli vikend, 11. i 12.jul, prošao je u znaku atletike. Održani su brojni atletski mitinzi, organizovanih povodom rođendana našeg i svetski najznačajnijeg naučnika - Nikole Tesle. Takođe održana je i trka "2.Mala Sveta gora" - trka na 5km i 10km, u Ovčar banji.


AK Kraljevo je organizovalo atletski miting "Teslina trka"  , a obuhvatao je tri discipline (150m, skok u dalj i trka na 1000m). Nastupilo je 40 takmičara, a osim članova kluba, bilo je i rekreativaca.

 


U najmasovnijoj trci, na 1000m (nastupilo 13 takmičara) je u muškoj konkurenciji pobedio Nikola Jelenić u, vremenu 03:00,6, drugi je bio Filip Radojević, a treći Dejan Jerotijević. U ženskoj kategoriji pobedjuje Tamara Savić, druga Anja Vuković, treća Nina Palević.



U Ovčar banji Jovana Miladinović osvojila je drugo mesto u konkurenciji seniorki na 5km, istrcavsi  tu deonicu za 22 minuta.Prva je bila Sanja Djokovic iz Čačka, a treća je završila 13-godišnja Tara Vučković iz Arilja. 



Nakon trke u Ovčar banji bilo je obezbedjeno posluženje u vidu pečenja, salate i kolača, kao i voća, povrća i sokova. Najlepši deo trke koji je otišao u svet je zastava Srbije formirana od boja majici koje su takmičari dobili kao deo startnog paketa 















Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Ovo su predstavnici AK Kraljevo na Prvenstvu Srbije za seniore/ke u Kraljevu

Poziv u reprezentaciju za Janu Savić