Andrija dvostruki prvak države, Dejanu, Jovani i Lani zlato u Ušću

Kraljevačka atletika dugo nije imala tako uspešan sportski vikend kao što je bio 15. i 16. februar 2020. godine. Na terenima u Srbiji, u Beogradu i Ušću održala su se dva takmičenja - Prvenstvo Srbije za ml.juniore i Medjunarodna sretenjska trka u Ušću. U oba dela Srbije pljuštale su zlatne srebrne i bronzane medalje.

Najveću radost ipak priredio je ANDRIJA POPOVIĆ koji je, pod otežanim uslovima, bez terena, startnih blokova, dvoranskih uslova, osvojio titulu prvaka Srbije u disciplinama 60m (subota) i 200m (nedelja). Andrija je na ovaj način potrvdio dominaciju u sprinterskim disciplinama, koja se nazirala još dve godine unazad. Sjajne rezultate ostvarili su Nikola Jelenić na 400m, koji je završio kao 4. u Srbiji, kao i Aleksa Marinković u kugli, koji je na prvenstvo došao sa 8.rezultatom, a na kraju je završio kao 4 na državnom prvenstvu sa rezultatom 13,48m. Drugog dana, baš kao i Andrija, Nikola Jelenić je istrčao 200m u vremenu 24.22 s.

Na Medjunarodnoj Sretenjskoj trci u Ušću, devetoj po redu, ostvarena su čak 3 prva mesta, 3 srebrne medalje i 1 bronza. Najprijatnije iznenedjenje je Lana Pavlović, koja je pobedila izvrsnu mladu pazarsku atletičarku Saidu Mušović, potom je zlato osvojila i Jovana Miladinović u konkurenciji seniorki, potvrdivši pobede u Mrsaću i na Ibarskom krosu u Kraljevu. U konkurenciji veterana osvojena je zlatna i srebrna medalja. U dužini od 3000m prvi je bio atletičar AK Kraljevo Dejan Jerotijević, drugi je bio takođe naš atletičar Petar Miletić, a treći je bio Aleksandar Ilić iz Maraton tim KV. Srebrnu medalju je osvojio Andrija Ćosović na 1200m, u konkurenciji pionira, a u konkurenciji ml.pionira 3.mesto je ostvario Nikola Beljaković.


U nastavku zimske sezone ostalo je još par takmičenje, pre svega najznačajniji, medjunarodni miting Serbia open, na koje se kvalifikovao naš dvostruki prvak Andrija Popović, u disciplini 60m.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara