Takmičar broj 51 sa 5.Kruševačkog noćnog polumaratona?? - zanimljiva priča sa staze




                        Voditelj Mihajlo Mitrović sa ''inkognito takmičarom'' (Nenad Ivanović)

 Svaka trka, bilo da je to polumaraton ili maraton, imaju neku zanimljivu priču ili nekog heroja trke. Ponekad je to neki gest ili neko drugo obeležje po kojem je neko ostao upečatljiv.


Zanimljiva situacija se desila na 5.Kruševačkom noćnom polumaratonu. Naime, u 20:30 u subotu 19.avgusta 2023.godine startovali su polumaratonci, njih preko 50 iz Srbije, Kazakstana, Rumunije i Crne Gore. Voditelj programa je redovno izveštavao o rezultatima i prolaznim vremenima.



Međutim, od svih trkača posebno se istakao jedan takmičar po rednim brojem 51. Ništa ne bi bilo toliko interesantno da takmičar nije bio potpisan imenom i prezimenom ''51 51'', a kako se pored svakog kruga nalazio i ekran na kojem se očitava 51 51, to je zapalo za oko o voditelju. Ovaj čovek je posle svakog istrčanog kruga pokazivao srca ljudima koji su mu pružali podršku. Voditelj kako nije znao njegovo ime oslovljavao ga je sa ''takmičar inkognito'', međutim kako su kilometri prolazili, publika je svaki put željno iščekivala da prođe i ''takmičar inkognito''. Svaki put su usledile ovacije za njim. 

Tek na 15km trke,  organizator je saznao identitet '' trkača 51''. Takmičar se zove Nenad Ivanović. Svi su tek onda gromoglasnim aplauzom ga dočekivali nakon svakog kruga i na kraju na cilju. Nenad Ivanović je na cilju dao i izjavu u kojoj se zahvali upravi organizatoru što su ga pustili da trči trku.

Nakon održane trke na 10km a potom i 21,1km, saznali smo da je Nenad Ivanović trčao obe trke, sa impozantim rezultatima. Međutim ko je Nenad Ivanović?

Nenad Ivanović je ni ma nje ni više  ultramaratonac iz Berana iz Crne Gore, dugogodišnji trkač ultramaratona na 12h i 24h. U Srbiji je ostala upečatljiva pobeda koju je ostvario u Beogradu na 10. Beogradskom ultramaratonu 2006.godine i 2007.godine je isti rezultat ponovio u Nišu na Šri Čimnoj trci samoprevazilaženja. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara