Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

 Proteklog vikenda održane su kvalifikacije Kupa Srbije za Centralnu Srbiju, Vojvodinu, dok su atletičari Atletskog saveza Beograda i Atletskog saveza Kosova i Metohije zbog ne postojanja uslova za takmičenje se takmičili na nekim od regionalnih takmičenja ili u inostranstvu. Prvih 12 najboljih rezultata, sa savih regionalnih takmičenja, se kvalifikuju za Finale Kupa Srbije.

GDE I KAD JE FINALE KUPA? Finale Kupa Srbije za seniore/ke je u Kraljevu, a organizator je Atletski klub Kraljevo. Takmičenje će biti na programu  10. i 11.juna, a naš klub će imati 5 predstavnika.

Predstavnici našeg kluba će uglavnom učestvovati u sprinterskim disciplinama i jedan predstavnik u bacanju diska. Najbolji plasman je ostvario 3.mesto na Kupu Srbije u bavcanjima i oborio klupski rekord 48 godina star. Mario Glamazić iz Kraljeva je u kvalifikacijama ostvario 3.rezultat, a čak 2 cm mu je falilo za drugo mesto. Ponovo je oborio klupski rekord i videćemo ga u Kraljevu 10.juna.


Na 100m ćemo od predstavnika imati Vladimira Prola koji je oborio klupski rekord i rezultatom 11.13s ostvario je 10.vreme.

Na 200m imaćemo čak 2 predstavnika, jer pored Prola u finale se plasirao i Nikola Jelenić. Isti broj će biti i na 400m jer su se plasirali Vladimir Prole i Andrija Popović, koji je drugog dana isti uspeh postigao na duplo dužoj distanci, na 800m.

Peti član našeg kluba je Dragan Nešović koji če biti član štafete 4x100m, koja se takođe plasirala u finale.














Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara