AK Kraljevo na -''Danima atletike u Novom Pazaru 2022''

 


Proteklog vikenda u Novom Pazaru je organizovano tradicionalno okupljanje atletske yajednice. U gradu koji je kolevka srpskih srednjepruga[a i dugopruga[a, do;ekao je najeminentnije li;nosti iz atletskog sveta. Na\alost, iz prostornih nedostataka iyostalo je okupljanje organizatora trka van stadiona, ali su pojedini direktori trka se pojavili na samom skupu. 





Skup je trajao 2 dana, 26. i 27.novembra sa obezbedjenim smeštajem u Hotelu Vrbak i hotelu Atlas, a sa svečanom večerom u hotelu Pasha. Najpre je smotru otvorio domaćin, a inače državni selektor Edin Zuković a potom i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković. On je u svojim uvodnim izlaganjima izneo pozitivna razmisljanja o rekordnom broju medalja ali i utisak Svetske atletike koji su saopštili da je Dvoransko svetsko prvenstvo  u Beogradu bilo najbolje organizovano svetsko prvenstvo u atletici. 



Predstavnici AK Kraljevo su takođe bili prisutni, pre svega predsednik kluba Miloš Simović, kao delegat na redovnog godišnjoj skupštini SAS-a, potom generalni sekretar kluba Milan Kostić, trener Predrag Cvijović, član UO kluba Milan Matijević kao i atletski sudija Dragan Stefanović.



Usvojen je najbitniji akt, a to je Program razvoja atletike u Srbiji 2022-2025, a poseban aspekt je posvećen rekreativnoj atletici, kao i školskoj i univerzitetskoj atletici. 



Takođe predstavljen je i i Kalendar takmičenja za 2023. godinu, na kojem će AK Kraljevo biti domaćin jednog od najvećih srpskih takmičenja u našem regionu. o kojem će biti reči uskoro. Usvojene su i nove Propozicije takmičenja.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara