Atletski klub Kraljevo sprema predivnu manifestaciju za najmlađe sugrađane/ke

 




Atletski klub Kraljevo je nebrojano puta predstavio svoje mlade nade i pokazao svom gradu da će ih naši sugrađani gledati i pratiti u budućnosti na najvećim atletskim takmičenjima. Kraljevo ne mora da brine za budućnost atletike! 

Pri AK Kraljevo pre par godina orvorena je škola atletike - grupacija dece starosti od 6 do 12 godina, koje veoma vredno i marljivo uči naš trener, profesor fizičkog vaspitanja Ljubinko Jovanović. Nesebičnim zalaganjem ka usadjivanju zdravih navika našoj deci, iznedrio je već sada one koje osvajaju medalje na takmičenjima u svom uzrastu. 





Nesumnjivo je da su takvi rezultati ali i najnoviji atletski stadion doveli do znatnog povećanja broja atletičara u Atletskom klubu Kraljevo. Naime, redovno se javljaju roditelji, zainteresovani da svoju decu upišu ovaj u bazični sport. Kako je atletika za one najmlađe još uvek igra, tako su i sami treninzi formirani tako da se deca pravilno razvijaju, vežbajući njihove motoričke sposobnosti i kroz poligone i vežbe jačaju njihovu muskulaturu. 

                        Filip Radojević za uspeh na državnom prvenstvu dobija patike na poklon od kluba


Upravo je takav rad Upravi kluba bio nadahnuće da pokrene projekat razvoja dece kroz atletiku i organizovanjem atletskih mitinga za naše najmlađe sugrađane. Tako je, naši najmlađi Kraljevčani će uskoro imati prilike da se takmiče na takmičenjima u svome gradu i tako na najbolji način uđu u svet atletike.

Sama takmičenja će u narednom periodu biti redovna i postati deo strategije razvoja atletike u Kraljevu za period 2022-2024. To je dodatni pogon za sve poklonike ovog predivnog sporta da dođu da gledaju atletiku na našem velelepnom stadionu. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara