MARATONI I POLUMARATONI U MAJU

Maraton i polumaraton sve vise uzimaju na popularnosti u svetu i nije cudo sto ni Balkansko poluostrvo nije ostalo imuno na ovaj fenomen. U nastavku sledi lista nekih maratona i polumaratona koji se u 5.mesecu 2018.godine odrzavaju sirom sveta.
-- Ville de Bejaia polumaraton - Odrzava se u Alziru, vec 8 godina i na njemu ucestvuju preko 5500 takmicara iz Alzira, kao i 14 zemalja sirom sveta. Rekord staze za muskarce je postigao Tufik Alam sa vremenom 59:59, a za zene Agnes Barsosio - 1:09:10. Trka je ove godine 4.5.
--  Unicef Zenevski maraton-- Odrzava se ove godine 5-6.maja u Svajcarskoj na stazi izmedju planina i Znevskog jezera. Ocekuje se trkaci iz preko 120 svetskih destinacija, koji ce se takmiciti u sledecim trkama: maraton, polumaraton, stafetni maraton (4-6 trkaca po ekipi),  trka za lica sa invaliditetom, trka na 10km za trkace i hodace,  trka na 6,5km za zene i Juniorska trka (od 1 do 5km za decu 6-15 godina).
-- ''Yellow river'' medjunarodni maraton -- Odrzava se 5.maja u Pekingu, Kini. Obuhvata trkace koji ce se nadmetati u maratonu, polumaratonu i minimaratonu (5km). Prosle godine je trcalo preko 4000 sportista a pobednicko vreme je imao Husen Muhammedahin Esmael 02:14:18.
-- Borneo maraton-- Odrzava 6.maja u Maleziji, (kao sto samo ime kaze) na ostrvu Borneo, u gradu Kota Kinabalu. Odrzava se vec 7 godina, i takmici se redovno oko 2700 muskaraca i oko 2000 zena, od kojih su preko 500 strani drzavljani iz 40 zemalja.2017.godine je kod muskaraca pobedio Kipkorir Moses Kiptoo (KEN)  2:31:19 a kod zena Mai Tagami (JPN) sa 3:23:28.
--  Wizz Air Skopski maraton-- Makedonija ce ove godine docekati maratonce i polumaratonce, kao i trkace na 5km-  6.maja. Ove godine u Skoplje dolazi  svetska rekorderka - Paula Redklif. Posebna ponuda startnog paketa se ogleda u tome sto ce svaki maratonac dobiti i vaucer od 20 evra od Wizz Air avio kompanije.
--Toronto maraton-- U Kanadu  6.5. ove godine dolaze trkaci iz preko 50 zemalja sirom sveta, koji ce se takmiciti u maratonu, polumaratonu, 5km(trka zadovoljstva) i 10km, kao i stafetni maraton. Start maratona, koji ovu tradiciju obelezava jos od 1977.godine, je u 7:30. Rekord staze u maratonu je 2:15:17 za muskarce i 2:31:47 za zene.
-- Banjalucki polumaraton-- Polumaraton se odrzava u okviru ''Vivia run & more'' festivala koji traje od 11-13.maja, a start polumaratona zakazan je za 12.maj. Ucestvovace i mladi i stari, a najstariji ucesnik je 84-godisnji deda Vlado. Organizatori obecavaju najbogatiji startni paket u regionu.
Trkački paket:
  • Ruksak
  • Majica Nike DRI-FIT (SportVision)
  • Startnina (broj, čip, ziherice)
  • Trkački pasoš (uputstva)
  • Medalja
  • Ulaznica za panel “Adolescentno doba uličnih trka” (EDU Coaching Forum)
  • Ulaznica za koncert benda Cubismo (11. maj, tvrđava Kastel)
  • Ulaznica za party Tomcraft i Bang La Decks (12. maj, tvrđava Kastel)
  • Vaučer za ručak – ćevapi (TropicmojMarket)
  • Vaučer za pitu (Pekara Manja, Pita party, 11. maj)
  • Vaučer za pivo (Nektar)
  • Okrepa duž staze (Vivia voda, voće)
Svima koji trce, neka su im lake noge!

-- Great Wall MARATON-- Ime samo kaze da je provod zagarantovan. Za one koji su avanturisti i zele da posete najveca arkitektonska cuda nase civilizacije, onda je prava stvar za vas- KINESKI ZID. Organizatori porucuju da je trka koja menja zivot, ali ipak nema AIMS sertifikat. Prva trka je istrcana 1999.godine, a danas se mozete opredeliti da li cete trcati polumaraton, maraton, ili 8,5km dugu trku zadovoljastva. Da ne zaboravim najbitnije TRKA JE 19.MAJA.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Trener AK Kraljevo Ana Savić na usavršavanju u Južnoj Koreji

Pet atletičara Kraljeva na Finalu Kupa Srbije u Kraljevu (FOTO)

Bogat predstojeći atletski vikend kraljevačkih atletičara